De Brugklas, hoe was jouw ervaring?

Haal je doel met wilskracht! IQ alleen is niet altijd voldoende.
16 juni 2017
Zit jou kind ook in de W- houding
12 oktober 2017

De Brugklas, hoe was jouw ervaring?

Ongelooflijk toch die enorme schooltassen op de rug van de brugklassers, het lijkt dat ze zich hier prima mee redden, toch?
Hoe is het voor jouw zoon of dochter om de draai te vinden in deze nieuwe fase van hun leven?
Weet jij nog hoe het voor jou zelf was? Ik wel ik ga het met je delen.

Het is voor mij al jaren geleden dat ik met die overvolle tas naar school fietste, ik had geen rugtas want dat mocht niet maar een echt leren tas.
Ik kan me nog als de dag van gister herinneren hoe het was. Vol goede moed en met positieve gedachten ging ik er heen. Ik zou nieuwe dingen leren wat me wel leuk leek alleen ook enorm spannend.
Ik ging naar de mavo.
Daar stond ik de eerste dag met mijn boeken op de school, ik had extra goed gekeken waar ik moest zijn.
Welk lokaal en hoe lang de les duurde enz. zo had ik een beetje zekerheid.
Echt maar een beetje meer zekerheid want mijn zelfvertrouwen had zwaar te leiden, ik vond het enorm spannend.
Goed je moet, dus je doet het.

Tijdens de lessen en lette ik goed op schreef mijn huiswerk op in mijn mooie agenda, dat ging nog wel aardig goed. Alleen het huiswerk moest ook gemaakt worden…..en daar raakte ik totaal de weg kwijt.
Hoe het moest, ik had werkelijk geen idee welke manier er bij mij paste geen idee, planning daar had ik nog nooit van gehoord.
Ik wilde echt wel mijn huiswerk maken alleen ik wist niet hoe!
Mijn cijfers waren dan ook niet denderend en dit motiveerde steeds minder. Mijn gedachten werden, ik kan het niet, ik ben een domme sukkel, ik ben niet goed genoeg.
Uiteindelijk heb ik mijn mavo diploma gehaald, met de hakken over de sloot.

Wat dit met me deed deze school ervaring? Het maakte me enorm onzeker, als puber ben je al zo onzeker. Wat heb ik me ellendig gevoeld.
Ik was eenzaam, ik had weinig vertrouwen in mijn leervermogen, ik wist ook niet hoe het verder moest.
Met 15 jaar mocht ik nog niet van school dus de volgende school maar opgezocht, ik wist niet goed wat en het werd  een schakel opleiding.
Hier ontdekte ik omdat er meer actie werd gevraagd dat ik daar wel goed in was, mijn zelf vertrouwen wat betreft leren ging weer wat omhoog.
Misschien wel bijzonder hierna koos ik toch voor om nog een opleiding te volgen voor schoonheidsspecialiste.
Het lukte me om deze opleiding met vlag en wimpel af te ronden, wat was ik blij en trots dat het me gelukt was 21 jaar was ik toen.
Mijn zelfvertrouwen had een flinke sprong gemaakt.

Nu geef ik trainingen in “Ik leer leren”. Wat een plezier om mijn kennis te delen met de kinderen. Je ziet bijna de licht bolletjes boven hun hoofd verschijnen als je laat zien en ervaren hoe het ook kan. Nieuwe dingen leren is een proces, je hebt te oefenen, je mag fouten maken. Geweldig!
Mijn keuze om deze trainingen te geven is misschien wel duidelijk geworden. Ik gun kinderen dat ze met plezier leren en ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze zelf denken. Wat hebben de brugklassers nodig om goed hun huiswerk te maken, ja juist informatie! En die heb ik voor ze.

Zaterdag 16 & 23 september vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur ben ik aanwezig om je te laten zien met welke materialen er ingezet worden en wat er gedaan word tijdens deze training.
Neem vooral ook je zoon of dochter mee dan hebben zij ook gelijk kennis kunnen maken.

Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen, download dan toch nog even het gratis e-book dit staat vol met handige tips.

Tot gauw, gezellig

Met vriendelijke groet,

Monique Postema

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *