Zit jou kind ook in de W- houding
12 oktober 2017
Jij bent zo waardevol!!
10 januari 2018
Toon alles

“Liefdevolle ouder”

Liefdevolle ouder,

Je maakt je zorgen over je kind.
Wat wil je graag een oplossing zien voor de zorgen die jij hebt over je zoon of dochter.
Wat ga je doen aan deze situatie. Op school heb je al mening gesprek gehad, alleen dat zet geen zoden aan de dijk. Ze willen wel alleen weten niet hoe.
Je deelt je bezorgdheid aan je vrienden en vriendinnen, hoe doen zijn dat toch?

Jou kind blijft onzeker, erg onzeker, bang voor van alles en nog wat waarbij als ouder denkt?? Hoe kun je hier zo bang voor zijn.
Je kind maakt maar moeilijk vrienden wat gun je ze een mooie vriendschap. Op school is je kind de braafste van de klas en explodeert zodra het thuiskomt of je hoort van de leerkracht met te grote regelmaat dat je zoon of dochter zich beter moet gedragen.
Rustiger moet zijn en alsjeblieft eens stil blijft zitten de hele klas wordt verstoord, en het handschrift daar mag ook wel aan worden gewerkt, en de concentratie want die is totaal afwezig in de klas.
Jij wordt hier ook onzeker van want je kind wordt niet gezien zoals het echt is, en dan zijn er echt heel veel goede kanten. Ook jij raakt deze positieve gedachten over je kind ook wel eens kwijt en zit met je handen in het haar.

Dan krijg je onverwacht een naam van een coach te horen van iemand uit je omgeving, ga daar maar eens heen, wie weet? Ik heb al eens met haar gesproken, leuke vrouw.
Ga je de stap zetten of maak je eerst nog een afspraak bij de huisarts of met school.
Je gaat toch de afspraak maken om even “kennis” te maken je wilt graag meer weten.
Tijdens het gesprek wordt je van alles gevraagd en ook veel verteld over je kind.
Je ogen worden groot en jij kijkt vol verbazing hier wordt een beschrijving gegeven over je kind….En je hebt gekozen om zonder kind eerst even te komen.
Hoe kan dit toch dat zij zo veel weet?

Het blijkt dat er nog actieve primitieve reflexen actief zijn? Jij hebt hier nog nooit van gehoord.
Primitiever reflexen zijn bewegingen die buiten je wil om gebeuren. Ze horen rond het 3de jaar te zijn verdwenen. Wel hebben als deze reflexen blijven een negatieve invloed op het gedrag en alles wat er maar geleerd moet worden.
Je begrijpt nu hoe dat werkt. En het mooie is het kan anders deze reflexen hoeven niet actief te blijven. Met de juiste oefeningen kun je er eenvoudig wat aan doen, blijkt..
Waarom heeft niemand mij dit ooit verteld?
Alleen nu vallen er heel veel puzzelstukjes op zijn plaats pff.

Je komt in actie en maakt een vervolg afspraak!
Hoopvol ga je naar huis, je voelt ontspanning want ja, je hebt echt wel aan je zelf getwijfeld, wat heb ik toch “fout” gedaan.
Je hebt alles goed gedaan, je hebt alles voor je kind met beste eer en geweten gedaan. Je wist toch nog niet dat het anders kan? Nu is er een oplossing op je pad gekomen.

Samen met je kind doe je geduldig de oefeningen, en geniet van de mooie veranderingen die er gaan komen. Je weet het kost tijd, het is geen pakketje wat je voor 11uur ‘s avonds besteld en de volgende dag wordt bezorgd.
Jij begrijpt wat de reden is dat het tijd nodig heeft, je hebt het er voor over.
Want ja het is je kind en daar heb jij alles voor over.

Liefs Monique

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *